Scăderea în greutate cu 10 kilograme este un obiectiv rezonabil și realist, atât timp cât i te dedici, De asemenea, trebuie să ai capacitatea de a te angaja într-o serie de schimbări ale stilului de viață, a regimului alimentar, precum și adoptarea unei rutine de exerciții fizice.
Chiar dacă aceste schimbări sunt greu de adoptat, cel puțin la începutul procesului de schimbare, pe termen mediu și lung vor avea beneficii în păstrarea stării de sănătate prin prevenirea eficientă a unor afecțiuni cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare și chiar unele forme de cancer.
Pentru a slăbi 10 kilograme într-un mod cât mai sănătos și mai sustenabil, ar trebui să adopți câteva obiceiuri esențiale.
1. Renunță la zahăr și la amidon
Primul pas în orice dietă este reducerea cantității de mâncare consumată la fiecare masă și, foarte important reducerea zahărului și a amidonului. Așadar, dulciurile, pâinea sau cartofii ar trebui să se regăsească din ce în ce mai rar pe meniu. Este foarte important să reduci aportul de carbohidrați pentru a-ți determina corpul să consume din grăsimea acumulată pentru a genera energie.
2. Consumă carbohidrați complecși
Carbohidrații simpli, cum ar fi cei care se regăsesc în orezul alb, pâinea albă, pastele albe, zahăr și dulciuri provoacă o creștere rapidă a cantității de zahăr din sânge care va fi înmagazinat sub formă de grăsime. Încearcă să înlocuiești acești carbohidrați simpli, cu cei complecși, cum ar fi: orezul brun, pastele și pâinea integrale. Acești carbohidrați complecși previn creșterea rapidă a cantității de zahăr și depunerea aceștia sub formă de grăsime.
3. Crește proporția de proteine și grăsimi
Grăsimea nu îngrașă, ci dă o senzație de sațietate, ceea ce previne consumul unei cantități suplimentare de alimente. Același efect este generat și de proteine. Așadar, reducerea carbohidraților ar trebui compensată de o creștere a consumului de proteine și grăsimi pentru a preveni senzația permanentă de foame. Asimilează proteine din carne roșie slabă, pui, pește și ouă. Pentru grăsimi, apelează la avocado, ulei de măsline, nuci și măsline crude.
4. Bea apă înainte de masă
Un pahar de apă înainte de masă are două beneficii majore: hidratează și reușește să umple stomacul înainte de masă, prevenind astfel un consum excesiv de alimente. Astfel, aportul caloric al fiecărei mese ar trebui să scadă.
5. Respectă un program zilnic de exerciții fizice
Mișcarea este esențială în orice dietă. Chiar dacă nu mergi la sală pentru antrenamente intense, încearcă activități cardio ușoare, cel puțin 30 de minute pe zi. Chiar și un mers mai alert și susținut va avea beneficii importante și va susține procesul de pierdere a kilogramelor în exces. Treptat, poți crește complexitatea programului fizic, introducând și exerciții de forță combinate cu un program de cardio.